In clasamentul general, Ion Tiriac ocupa pozitia 1.741, cu o avere estimata la 1 miliard de dolari. In total, topul, clasamentul reuneste 1.826 de miliardari, a caror avere cumulate ajunge la 7.050 de miliarde de dolari, in crestere de la 6.400 miliarde de dolari anul trecut.

Daca luam in calcul doar afacerile in sectorul asigurarilor, Ion Tiriac se pozitioneaza pe locul 19, arata 1asig.ro. Cunoscut in toata lumea ca jucator profesionist de tenis, dupa incheierea carierei, Ion Tiriac a cumparat active in sectorul bancar si leasing auto, iar in asigurari a pus bazele companiei Asit care s-a transformat ulterior intr-un parteneriat cu grupul german Allianz-Tiriac Asigurari.

Petr Kellner in varsta de 50 de ani se afla pe locul 3 in topul Forbes. Cu o avere neta de 8.5 miliarde de dolari, el a fondat si detine 99% din fondul de investitii ceh PPF si 93% din cea mai mare companie de asigurari ceha, eská pojišovna.

Pe locul doi se afla Lee Kun-Hee, in varsta de 73 de ani din Seoul, Coreea de Sud, care este si Presedintele grupului Samsung. Acesta detine o avere neta de 11,3 miliarde de dolari.

Locul 1 in clasamentul Forbes al celor mai bogati oameni care activeaza in domeniul asigurarilor este ocupat de Warren Buffett, in varsta de 83 de ani. Este director general executiv la Berkshire Hathaway.