Grecia si Rusia ar putea semna saptamana viitoare un acord care ar permite Atenei sa obtina de la Moscova un avans de circa 5 miliarde de dolari din fondurile destinate constructiei gazoductului Turkish Stream.

Acesta trebuie sa livreze gaze naturale din Rusia pana in Turcia, urmand sa fie prelungit pana in Austria, prin Grecia, Macedonia, Serbia si Ungaria.

Potrivit ziarului german „Der Spiegel”, un inalt responsabil din partidul grec de guvernimant Syriza a afirmat ca acordul cu Rusia este aproape gata si va fi semnat marti, termenii intelegerii fiind discutati la recenta vizita a premierului grec Alexis Tsipras la Moscova. In cadrul reuniunii, Alexis Tsipras a exprimat interesul Greciei de a participa la acest proiect, pentru tranzitul gazului rusesc spre Turcia, prin Marea Neagra.

Textul acordului prevede ca Atena primeste in avans intre 3 si 5 miliarde de euro, pentru a participa la constructia gazoductului, care ar trebuie sa fie operational in 2019. Fondurile primite in avans de Grecia urmeaza sa fie deduse din viitoarele plati pentru Atena, in schimbul trazitului de gaze rusesti.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Zi decisiva pentru Grecia? Tsipras: Acordul poate fi incheiat astazi
Alexis Tsipras: Acordul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Grecia, joc dublu: a cerut Rusiei 10 MLD. pentru a iesi din Zona Euro