O replica puternica, cu magnitudinea de 6,7, s-a inregistrat duminica in regiunea Kathmandu, la o zi dupa seismul devastator din Nepal, declansand, potrivit alpinistului roman Alex Gavan, alte trei avalanse de mici dimensiuni pe Muntele Everest.

Replica produsa duminica in Nepal a generat panica, numeroase persoane strigand si alergand pentru a se adaposti, relateaza Associated Press, potrivit Mediafax

Potrivit Institutului american de Geofizica (USGS), epicentrul seismului produs duminica a fost localizat la adancime mica, de numai 10 kilometri.

Alpinistul roman Alex Gavan a anuntat pe Facebook, la ora 10.17 (ora Romaniei) ca a avut loc un nou cutremur care a declansat trei avalanse de mici dimensiuni.

Bilantul cutremurului puternic produs sambata in Nepal depaseste 1.900 de morti si 4.625 de raniti, potrivit politiei nepaleze.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declansat o avalansa pe Muntele Everest, care a ingropat partial tabara de baza folosita de alpinistii care urca pe cel mai inalt varf din lume, la un an dupa ce o avalansa a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinisti au fost recuperate de pe Everest duminica, dar alte cateva sute de persoane, multe dintre ele ranite, raman blocate pe munte.

Manager Google, pe lista victimelor

Dan Fredinburg, fostul iubit al actritei Sophia Bush si unul dintre managerii companiei Google, se numara printre victimele avalansei de pe muntele Everest, cauzata de puternicul seism care s-a produs sambata in Nepal, informeaza contactmusic.com.

Dan Fredinburg, unul dintre managerii companiei Google, care supravietuise unei avalase, in aceeasi regiune a lumii, in 2014, se afla pe lista alpinistilor care si-au pierdut viata in timp ce incercau sa escaladeze muntele Everest.
Decesul sau a fost confirmat de membrii supravietuitori ai expeditiei, dar si de sora lui, Megan, pe contul sau de Instagram.

Potrivit familiei, Dan Fredinburg si-a pierdut viata din cauza unor leziuni suferite in zona capului.

Bilantul seismului din Nepal: peste 1.900 de morti

Eforturile de salvare se intensifica, numeroase tari si organizatii internationale trimitand ajutoare, in conditiile in care bilantul cutremurului puternic produs sambata in Nepal depaseste 1.900 de morti, 17 alpinisti, intre care un inginer Google, fiind ucisi de avalansa de pe Muntele Everest.

Politia nepaleza a anuntat ca bilantul seismului a ajuns la 1.910 morti si 4.625 de raniti, relateaza Reuters in pagina electronica. Cel putin 700 de persoane au murit numai in capitala, Kathmandu, un oras cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile si inghesuite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri