Doua anchete judiciare antiteroriste sunt deschise, in medie, in fiecare saptamana, potrivit unei surse apropiate dosarului, scrie Mediafax.

In total, 173 de magistrati si alti actori din cadrul luptei impotriva terorismului - provenind din 34 de tari - erau asteptati luni la Paris, sa participe la o reuniune internationala vizand consolidarea cooperarii judiciare internationale.

Reuniunea are loc la o saptamana dupa dezvaluirea dejucarii intamplatoare a unui atentat, la Paris, vizand una sau mai multe biserici din Villejuif (Val-de-Marne). Un algerian, Sid Ahmed Ghlam, a fost inculpat si plasat in detentie provizorie, vineri, in acest caz.

Ministrul francez al Justitiei Christiane Taubira a declarat luni, intr-un interviu pentru Parisien-Aujourd'hui en France, ca 39 de anchete judiciare au fost deschise de la inceputul anului, iar 35 de persoane au fost inculpate.
"Filiera dominanta este (filiera) siriana, dar avem de asemenea de-a face cu filierele irakiana si cecena", a precizat ea, constatand o "puternica presiune din partea Daech", acronimul arab al retelei teroriste Statul Islamic (SI).