Potrivit publicatiei americane Los Angeles Times, care il citeaza pe avocatul starului, celebrul muzician american, al carui nume va fi asociat pentru totdeauna cu celebra sa chitara, Lucille, a murit in orasul Las Vegas. B. B. King a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 in anii '80.

Muzicianul a fost internat de urgenta in prima parte a lunii aprilie, intr-o clinica din Las Vegas, din cauza deshidratarii, o complicatie medicala generata de diabet. In luna mai, artistul a publicat un mesaj pe contul sau de Facebook in care si-a asigurat fanii ca se simtea mai bine si ca primea ingrijiri medicale in domiciliul sau din Las Vegas, noteaza Mediafax.

In ultimii ani, artistul american a avut mai multe probleme de sanatate. In octombrie 2014, cantaretul si-a anulat cele opt concerte pe care le mai avea programate in turneul sau nord-american, dupa ce a cazut pe scena, in timpul unei reprezentatii la House of Blues din Chicago. In aprilie 2014, celebrul chitarist si interpret de blues le-a cerut iertare fanilor sai dupa o reprezentatie bizara pe care a sustinut-o la Peabody Opera House din orasul St. Louis, atribuita ulterior faptului ca B.B. King uitase sa ia unul dintre medicamentele ce i-au fost prescrise de medici.

Citeste si:

Nascut in Mississippi, muzicianul american, caruia i se mai spune "King of the Blues" ("Regele blues-ului"), este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi din toate timpurile si multi artisti de seama, precum Eric Clapton, spun ca s-au inspirat de-a lungul anilor din muzica sa. B. B. King si-a inceput cariera muzicala in 1947. In anii '50, el sustinea, in medie, 275 de concerte pe an, iar in 1956 a sustinut 342 de concerte. In ultimii ani, cantaretul a continuat sa sustina, in medie, aproximativ 100 de concerte pe an.

Recompensat cu 14 premii Grammy, B. B. King a avut numeroase piese de succes, cele mai cunoscute fiind "Every Day I Have The Blues" si "The Thrill Is Gone", interpretate de artist la chitara lui, Lucille.

A fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1987. In 1990 a primit National Medal of Arts, iar in 2006 fostul presedinte american George W. Bush l-a decorat cu Presidential Medal of Freedom. In decembrie 2008, B. B. King a concertat impreuna cu Foo Fighters si John Mayer la primul concert sustinut in onoarea artistilor nominalizati la premiile Grammy, care a avut loc in Los Angeles.

Sursa foto: Wikimedia