O ancheta a fost deschisa in Franta dupa ce un tanar s-a ranit grav la mana din cauza exploziei tigarii sale electronice, relateaza postul de radio Europe 1, in pagina electronica.

Un tanar in varsta de 21 de ani din orasul Ligne, in Loire-Atlantique, a fost ranit la mana in noaptea de vineri spre sambata dupa ce tigara electronica din care fuma a explodat, afirma cotidianul Ouest-France, preluat de Mediafax. Vecinul sau, un fost pompier voluntar, a dat alerta si i-a oferit primul ajutor. Lovit grav la mana dreapta, tanarul a fost transferat la un spital specializat din Nantes. Parchetul a deschis o ancheta si a incredintat-o jandarmeriei din Ancenis, pentru a stabili cauzele accidentului.

Comerciantul care a vandut tigara electronica a fost avertizat in legatura cu incidentul si ultimii cumparatori ai produsului vor fi contactati de revanzator si de fabricant. Ancheta va stabili cauzele precise ale exploziei tigarii, un model fabricat in China si foarte putin comercializat.

Sunt posibile mai multe piste, dintre care una mentioneaza o baterie defectuoasa sau o folosire inadecvata. Potrivit unui vanzator de tigari electronice, unii consumatori, de cele mai multe ori tineri, cresc puterea bateriei pentru a creste cantitatea de vapori produsa de tigara. Acesta este al doilea caz din Franta, dupa unul inregistrat in septembrie. Alte incidente au fost insa semnalate in Marea Britanie sau Statele Unite.

Foto: Shutterstock / Electronic cigarette

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri