Un tanar in varsta de 21 de ani din orasul Ligne, in Loire-Atlantique, a fost ranit la mana in noaptea de vineri spre sambata dupa ce tigara electronica din care fuma a explodat, afirma cotidianul Ouest-France, preluat de Mediafax. Vecinul sau, un fost pompier voluntar, a dat alerta si i-a oferit primul ajutor. Lovit grav la mana dreapta, tanarul a fost transferat la un spital specializat din Nantes. Parchetul a deschis o ancheta si a incredintat-o jandarmeriei din Ancenis, pentru a stabili cauzele accidentului.

Comerciantul care a vandut tigara electronica a fost avertizat in legatura cu incidentul si ultimii cumparatori ai produsului vor fi contactati de revanzator si de fabricant. Ancheta va stabili cauzele precise ale exploziei tigarii, un model fabricat in China si foarte putin comercializat.

Sunt posibile mai multe piste, dintre care una mentioneaza o baterie defectuoasa sau o folosire inadecvata. Potrivit unui vanzator de tigari electronice, unii consumatori, de cele mai multe ori tineri, cresc puterea bateriei pentru a creste cantitatea de vapori produsa de tigara. Acesta este al doilea caz din Franta, dupa unul inregistrat in septembrie. Alte incidente au fost insa semnalate in Marea Britanie sau Statele Unite.

Foto: Shutterstock / Electronic cigarette