Papa Francisc a declarat ca nu s-a mai uitat la televizor din 1990, nu foloseste Internetul si citeste un ziar pe zi timp de zece minute, dar se bazeaza pe Garda Elvetiana pentru a-l tine la curent cu rezultatele din fotbal, relateaza Sky News, in pagina electronica.

"Nu m-am mai uitat la televizor din 1990", a declarat Francisc intr-un interviu pentru cotidianul argentinian La Voz Del Pueblo. "Este o promisiune pe care i-am facut-o Fecioarei din Carmel in noaptea de 15 iulie 1990", a explicat el, relateaza Mediafax.

Intrebat daca are un motiv anume pentru care nu urmareste emisiunile televizate, el a raspuns: "Mi-am spus ca nu este pentru mine". Papa Francisc este cunoscut ca fiind un suporter de fotbal, dar sustine ca nu se uita la meciurile echipei favorite, San Lorenzo, si se bazeaza pe Garda Elvetiana sa ii spuna rezultatele.

Papa, in varsta de 78 de ani, sustine, de asemenea, ca citeste un singur ziar pe zi, La Repubblica. El afirma ca printre lucrurile care ii lipsesc de cand a fost ales papa se numara mersul la pizzerie. Desi i-a fost livrata pizza la Vatican, "nu este acelasi lucru". "Ideea este sa mergi acolo", a explicat el.

Citeste si:
Decaderea TV-ului in media: cand ar putea fi depasit de digital?
Decaderea TV-ului in media:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Papa: Crestinii au ''datoria morala'' de a ajuta imigrantii