"Nu vreau sa discut despre acest lucru. Am mai spus deja ca unii politicieni ar trebui sa stea la zoo. Nu vad niciun rost sa ma alatur discutiilor la acest nivel", a declarat miercuri Linas Linkevicius, pentru agentia BNS. Ministrul a adaugat ca Jirinovski este vizat de sanctiunile Uniunii Europene din septembrie si nu va putea intra pe teritoriul blocului comunitar, scrie Mediafax.

"El este pe lista de sanctiuni din septembrie 2014. Nu sunt necesare masuri suplimentare", a precizat ministrul de Externe, referindu-se la o propunere a Ministerului de Interne de a-l declara pe Jirinovski persona non-grata in Lituania.

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), a declarat ca va "recupera (orasele lituaniene) Vilnius si Klaipeda", in cursul unei dezbateri pe tema Uniunii Europene, a Ucrainei, Parteneriatului Estic si Rusiei, care a fost difuzata in noaptea de marti spre miercuri la un post rusesc de televiziune. La dezbaterea fost prezent si ambasadorul Uniunii Europene in Rusia, Vygaudas Usackas.

Citeste si:

"Dupa ce Jirinovski a amenintat cu preluarea (oraselor) Vilnius si Klaipeda, am fost nevoit sa cer o pozitie oficiala din partea Rusiei, referitor la respectarea integritatii teritoriale a tarii mele", a declarat diplomatul lituanian Vygaudas Usackas, seful Delegatiei UE in Rusia.

El a precizat ca purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe i-a transmis ca declaratia lui Jirinovski este "opinia personala" a acestuia.