1 Iunie 2015

Sarkozy, citat ca martor in procesul lui Francois Perol



Nicolas Sarkozy va fi citat ca martor in procesul fostului sau colaborator de la Palatul Elysee Francois Perol, judecat incepand de la 22 iunie, la Paris, pentru conflict de interese, a anuntat un avocat al Confederatiei Generale a Muncii (CGT), parte civila in proces, pentru AFP.

Fostul secretar general al Palatului Elysee Claude Gueant urmeaza sa fie citat, de asemenea, de catre CGT, a declarat pentru AFP avocatul Jerome Karsenti, care a refuzat sa faca vreun comentariu. Confederatia doreste ca cei doi sa depuna marturie despre rolul pe care l-au jucat in decizia de a-l numi pe Francois Perol, in 2009, la conducerea grupului bancar Banque populaire Caisses d’epargne (BPCE), rezultat in urma fuziunii dintre Banca Populara si Casa de Economii, potrivit Mediafax.

Sarkozy si Gueant nu sunt insa obligati sa dea curs citarii de catre o parte civila. Ancheta a demonstrat ca fostul sef de stat i-a chemat la Elysee, pe 21 februarie 2009, pe sefii celor doua banci, in prezenta lui Francois Perol si a secretarului sau general Claude Gueant.

Lui Perol i se reproseaza faptul ca a acceptat, in februarie 2009, sa preia conducerea grupului BPCE, in pofida faptului ca a monitorizat dosarul la Palatul Elysee in calitate de adjunct al secretarului general insarcinat cu Economia, in mandatul lui Sarkozy. Nominalizarea sa a provocat o polemica aprinsa.



Citeste si