"Doar o persoana bolnava la minte sau in somn isi poate imagina ca Rusia ar putea ataca NATO la un moment dat. Sustinerea acestei idei nu are sens, este lipsita de fundament", a declarat Vladimir Putin intr-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera, citat de Mediafax.

"Dar poate ca cineva are interesul de a alimenta aceste temeri. Eu pot doar sa presupun. Spre exemplu, Statele Unite nu vor prea mult apropierea Rusiei de Europa. Nu o afirm, o spun ca ipoteza", a adaugat presedintele Rusiei.

"Sa presupunem ca Statele Unite vor mentinerea rolului de conducere in comunitatea transatlantica. Au nevoie de o amenintare externa, de un inamic, pentru a-si garanta acest rol. Iar Iranul nu este o amenintare care sa intimideze suficient de mult. Cum poti crea temeri? Dintr-o data, izbucneste criza din Ucraina. Rusia este fortata sa actioneze. Poate totul a fost cu intentie, nu stiu. Dar noi nu am facut-o", a explicat liderul de la Kremlin.

"Vreau sa va spun: nu trebuie sa va temeti de Rusia. Lumea s-a schimbat atat de mult incat, in acest moment, persoanele rationale nu isi pot imagina un conflict militar de o amploare atat de mare. Noi avem alte lucruri de facut, va pot asigura in acest sens", a insistat Vladimir Putin.