Grupul german Bayer a convenit vanzarea diviziei producatoare de dispozitive medicale destinate diabeticilor catre Panasonic Healthcare, companie mixta sustinuta de fondul de investitii KKR, pentru aproximativ 1 miliard de euro, relateaza Reuters.

Divizia Bayer produce sisteme de monitorizare a glucozei din sange si alte aparate necesare bolnavilor de diabet, se arata intr-un comunicat al Bayer si Panasonic. Directorul general al Bayer, Marijn Dekkers, renunta la diviziile de importanta periferica, pentru a se concentra pe operatiunile mai profitabile. Pe langa vanzarea diviziei de dispozitive pentru diabetici, Bayer intentioneaza sa listeze la bursa divizia de materiale plastice, in urmatoarele luni, scrie Mediafax.

KKR detine 80% din actiunile Panasonic Healthcare, care dezvolta, produce, comercializeaza si ofera servicii in domeniul aparaturii medicale. Restul actiunilor sunt detinute de grupul japonez Panasonic. Divizia Bayer a realizat anul trecut vanzari de 909 milioane de euro si a colaborat in trecut cu Panasonic Health pentru comercializarea unora dintre produsele companiei. Cele doua companii anticipeaza ca tranzactia va fi finalizata in primul trimestru al anului viitor, dupa evaluarea de catre autoritatile de reglementare.

Sursa foto: Shutterstock / Tranzactie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri