Administratia de la Beijing a cerut armatei Statelor Unite sa reduca prezenta navala si aeriana in Marea Chinei de Sud si sa nu se implice in disputele teritoriale, pledand pentru actiuni in scopul mentinerii pacii si stabilitatii regionale.

Fan Changlong, vicepresedintele Comisiei militare centrale din China, a reiterat pozitia Beijingului in privinta disputelor din Marea Chinei de Sud, in cursul intrevederii pe care a avut-o la Washington cu secretarul american al Apararii, Ashton Carter, potrivit Mediafax.

"Cerem armatei americane sa reduca prezenta navala si aeriana in Marea Chinei de Sud si sa respecte angajamentul de a nu se implica in dispute de tip teritorial, in scopul mentinerii pacii si stabilitatii regionale", a declarat oficialul chinez.

"Insulele aflate in zone adiacente Chinei au fost teritorii chineze de mult timp", a spus Changlong, potrivit cotidianului Financial Express. Beijingul sustine ca are suveranitate asupra Arhipelagului Spratlys (Nansha Qundao), situat in Marea Chinei de Sud si revendicat de Filipine, Malaysia si Vietnam..

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri