15 Iunie 2015

Beijingul cere SUA sa reduca prezenta armatei din Marea Chinei de Sud



Administratia de la Beijing a cerut armatei Statelor Unite sa reduca prezenta navala si aeriana in Marea Chinei de Sud si sa nu se implice in disputele teritoriale, pledand pentru actiuni in scopul mentinerii pacii si stabilitatii regionale.

Fan Changlong, vicepresedintele Comisiei militare centrale din China, a reiterat pozitia Beijingului in privinta disputelor din Marea Chinei de Sud, in cursul intrevederii pe care a avut-o la Washington cu secretarul american al Apararii, Ashton Carter, potrivit Mediafax.

"Cerem armatei americane sa reduca prezenta navala si aeriana in Marea Chinei de Sud si sa respecte angajamentul de a nu se implica in dispute de tip teritorial, in scopul mentinerii pacii si stabilitatii regionale", a declarat oficialul chinez.

"Insulele aflate in zone adiacente Chinei au fost teritorii chineze de mult timp", a spus Changlong, potrivit cotidianului Financial Express. Beijingul sustine ca are suveranitate asupra Arhipelagului Spratlys (Nansha Qundao), situat in Marea Chinei de Sud si revendicat de Filipine, Malaysia si Vietnam..



Citeste si