Printul George si mama sa, ducesa Catherine, au fost vedetele ceremoniei organizate, sambata, la Londra, pentru a marca aniversarea oficiala a Reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, potrivit dailymail.co.uk.

Elizabeth a II-a s-a nascut pe 21 aprilie 1926, dar, din 1748, aniversarea unui suveran britanic este oficial celebrata in luna iunie, printr-o ceremonie denunita "Trooping the Colour" (Salutul Culorilor). Aceasta ceremonie isi are originea in pregatirile pentru razboi din trecut, cand toate steagurile erau stranse si aratate soldatilor britanici inainte de lupta, pentru ca acestia sa le recunoasca in iuresul bataliilor, potrivit Mediafax.

Astfel, Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, care pe 21 aprilie a implinit 89 de ani, a participat la parada "Trooping the Colour", organizata sambata in centrul Londrei si la care au luat parte mai mult de 1.000 de soldati.i Suverana Marii Britanii a fost insotita la ceremonie de sotul ei, printul Philip, in varsta de 94 de ani. Acesta a purtat uniforma de colonel din regimentul Grenadier Guards (garda reginei), dar si celebra caciula din blana de urs.

Cuplul regal, zambitor, a asistat de asemenea la parada, din balconul Palatului Buckingham, inconjurat de ceilalti membri ai familiei regale. Cu acest prilej, printul George, care va implini doi ani pe 22 iulie, a aparut pentru prima data in balconul Palatului Buckingham, alaturi de Regina Elizabeth a II-a. De altfel, printul George a fost foarte fericit ca a participat la acest eveniment, atragand toate privirile si aparand in numeroase fotografii publicate de presa internationala.

O alta vedeta a evenimentului a fost mama printului George, ducesa de Cambridge. Cu acest prilej, ducesa Catherine a aparut pentru prima data in public dupa ce luna trecuta a nascut-o pe printesa Charlotte, al doilea sau copil cu printul William. Ducele si ducesa de Cambridge si copiii lor s-au mutat la Anmer Hall la scurt timp dupa nasterea printesei Charlotte, care a venit pe lume, pe 2 mai, la o maternitate din Londra. Printul William si sotia lui, Catherine, intentioneaza sa isi petreaca urmatorii ani la Anmer Hall, pentru a-i creste in aceasta resedinta, aflata intr-o zona rurala, pe printesa Charlotte si printul George.

La ceremoniile organizate la Londra pentru a marca aniversarea oficiala a Reginei Elizabeth a II-a au participat, printre altii, si printul Charles si sotia sa, ducesa Camilla, dar si printul Harry, fratele mai mic al printului William. Regina Elizabeth a II-a, care este seful statului in Marea Britanie si 15 tari din Commonwealth, este casatorita cu printul Philip, cu care are patru copii.

Printesa Charlotte, care s-a nascut in luna mai, este a patra in ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, dupa bunicul sau, printul Charles, tatal sau, printul William, si fratele sau, printul George.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri