Yassin Salih, in varsta de 35 de ani, le-a spus detectivilor ca l-a ucis pe Herve Cornara intr-o parcare, inainte de a ajunge la uzina din Saint Quentin-Fallavier, la 30 de kilometri sud de Lyon, unde a incercat sa declanseze o explozie vineri, noteaza Mediafax. Politia a descoperit cadavrul decapitat al barbatului la locul atacului, unde nu s-au inregistrat alte victime.

Potrivit unor surse apropiate anchetei citate de AFP, Salih va fi transferat la Paris duminica, pentru continuarea interogatoriului. Yassin Salhi, un francez de origine nord-africana in varsta de 35 de ani, este retinut in orasul Lyon, dupa ce a intrat cu masina intr-un depozit in care erau stocate recipiente cu gaz. El a fost arestat in timp ce incerca sa deschida canistre cu substante inflamabile.

Politia a gasit capul lui Herve Cornara, managerul in varsta de 54 de ani al firmei de transport la care Salhi era curier, agatat de un gard al uzinei detinute de compania americana Air Products si incadrat de steaguri cu inscriptii islamiste. Procurorul din Paris, Francois Molins, a afirmat vineri ca anchetatorii vor incerca sa determine cursul exact al evenimentelor, pentru a stabili daca Salhi a actionat singur.

Examinarea telefonului mobil al suspectului a dezvaluit ca acesta si-a facut un selfie cu capul sefului sau si l-a trimis prin aplicatia WhatsApp catre un cont asociat cu un numar nord-american, a declarat sambata o sursa apropiata anchetei. Deocamdata nu se stie cui apartine contul respectiv. Cadavrul lui Cornara prezenta de asemenea semne de strangulare, ceea ce sugereaza ca barbatul ar fi fost ucis in alt loc, inainte de a fi decapitat.

Sursa foto: Suspect arestat / Shutterstock