Ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble a declarat marti, la sosirea la reuniunea Eurogroup, ca presiunea pe Grecia este sa prezinte un plan prin care sa iasa din criza financiara, dupa ce grecii au respins propunerile creditorilor internationali, relateaza Bloomberg.

"Presiunea este in primul rand pe greci. Guvernul elen trebuie sa indice cum se poate intelege cu creditorii", a spus Schaeuble, potrivit Mediafax. Creditorii internationali ai Greciei dau dovada de un grad neobisnuit de ridicat de unitate, in asteptarea propunerilor noului ministru de Finante elen Euclid Tsakalotos, care ar trebui sa relanseze negocierile referitoare la reluarea finantarii tarii.

"Desigur ca UE are obligatia sa ajute Grecia, dar acest fapt depinde de decizia guvernului grec. Asteptam cu interes", a adaugat oficialul german. Seful Eurogroup, ministrul olandez de Finante Jeroen Dijsselbloem, a declarat la randul sau inainte de reuniune ca este gata sa asculte propunerile grecilor, asteptand ca Tsakalotos sa prezinte un program economic credibil, cu care Grecia sa merite sa primeasca ajutor.

Tsakalotos nu a dat declaratii inainte de intalnirea ministrilor de Finante, care va fi urmata de summitul sefilor de guverne din zona euro.

Citeste si:
Seful Eurogrup le cere companiilor sa isi achite taxele in mod corect
Ministrul olandez de finante...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Grecia se confrunta cu scepticismul creditorilor europeni