Grecia trebuie sa prezinte un nou plan de reforme pana vineri dimineata, au anuntat surse europene la finalul summitului liderilor din zona euro desfasurat marti seara la Bruxelles, relateaza Le Monde in pagina electronica.

Guvernul de la Atena trebuie "sa-si prezinte cat mai repede posibil angajamentele", adica un nou plan de reforme, a cerut marti seara presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Termenul limita a fost stabilit pentru vineri, ora 08.30 (09.30, ora Romaniei), conform Mediafax.

Juncker a avertizat totusi ca scenariul unui Grexit, adica iesirea organizata a Greciei din zona euro, "este pregatit in detaliu", accentuand astfel presiunile asupra Atenei.

Potrivit presedintelui Consiliului European, Donald Tusk, termenul limita pentru gasirea unui acord asupra Greciei a fost fixat pentru duminica. El a dat asigurari ca Guvernul de la Atena va trimite noul plan de reforme cel tarziu joi.

La finalul summitului liderilor europeni, presedintele francez Francois Hollande a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, un calendar referitor la solutionarea crizei grecesti.

"Miercuri, Grecia va face propuneri in cadrul unei cereri de ajutor. Joi, va prezenta un program de reforme. Sambata, Eurogrupul va lua o decizie asupra acestui program, iar, duminica, cei 28 de lideri europeni se vor reuni", a spus Hollande, potrivit Le Figaro. "O decizie se va lua duminica", a subliniat presedintele francez.

La finalul discutiilor de marti seara cu omologii sai din zona euro, premierul grec Alexis Tsipras a afirmat ca obiectivul este de a "incheia procesul inainte de sfarsitul saptamanii". "Propunerile Greciei cuprind reforme credibile pentru obtinerea unei promisiuni adecvate de finantare", a dat asigurari premierul grec.

Daca planul detaliat de reforme va fi considerat adecvat si Guvernul de la Atena va incepe sa-l puna in aplicare, "un imprumut pe termen scurt ar putea fi acordat Greciei", a precizat cancelarul german Angela Merkel.

Cei 28 de lideri din statele membre UE se vor reuni duminica, la Bruxelles, pentru a discuta pe tema Greciei, a confirmat marti seara premierul italian Matteo Renzi, care spera la un "final reusit".

Sursa foto: Shutterstock: Puzzle euro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri