O a astfel de masura "este de preferat pentru stabilizarea sectorului bancar", a spus Noyer intr-un interviu acordat publicatiei Le Monde, scrie Mediafax.

Noyer a aratat ca este impotriva ideii de a cere celor mai importanti clienti ai bancilor elene sa contribuie la recapitalizarea acestora, asa cum s-a intamplat in cazul bancilor din Cipru in 2013. "Pozitia mea este impartatita in mare parte de guvernatori", a spus Noyer, adaugand ca clarificarea acestei probleme ar contribui la recastigarea increderii si ar readuce in Grecia o mare parte din fondurile de 90 de miliarde de euro care au iesit din tara din 2010.

Consiliul guvernatorilor BCE a suplimentat miercuri fondurile de urgenta destinate bancilor din Grecia cu 900 de milioane de euro, de la 89,5 miliarde de euro. Decizia, a doua de acest tip luata de BCE de la sfarsitul lunii iunie, va permite alimentarea cu numerar a bancomatelor in perioada de varf a sezonului turistic. Bancile elene au fost redeschise luni, dupa trei saptamani, dar retragerile de fonduri din bancomate au fost limitate la 420 de euro pe saptamana.

Sursa foto: Money/Shutterstock