Francois Hollande a anuntat luni seara ca va fi candidat la prezidentiale in 2017 daca rata somajului nu va inregistra o scadere majora.

"In anul 2016 trebuie sa apara aceasta scadere credibila", a declarat presedintele Frantei in timpul unei intalniri cu Asociatia presei prezidentiale organizata luni seara. El a explicat ca este nevoie de "diminuarea somajului pentru o perioada suficient de mare pentru a fi credibila".

Hollande a precizat ca aceasta majorare reprezinta pentru el "un pariu, un risc", pe care este dispus sa si-l asume.

Citeste si:

"Imi asum acest risc. Mi-am luat un angajament, acest angajament trebuie tinut", a precizat presedintele Frantei, adaugand ca "daca nu vor exista rezultate in acest sens, nu va exista credibilitate asupra candidaturii mele".
Declaratiile lui Hollande au fost facute in contextul in care cererile de pe piata muncii au crescut din ce in ce mai mult in luna iunie.

Somajul din Franta a scazut in primul trimestru al anului 2015 pentru prima oara in mai mult de un an, cu 0,1 puncte procentuale, la 10,3%, comparativ cu trimestrul anterior, pe fondul redresarii economiei datorita preturilor scazute ale petrolului si a masurilor monetare de stimulare care au loc in zona euro.

Excluzand teritoriile din afara tarii, rata somajului a coborat de la 10,1% la 10%, potrivit datelor publicate joi de institutul francez de statistica, relateaza MarketWatch.

Sursa foto: Mediafax FOTO