BSA a facut astfel un nou pas, dupa cel de la 1 ianuarie 2014, de cand tinerii homosexuali americani pot deveni membri. Consiliul de Administratie al acestei mari organizatiii americane de cercetasi s-a pronuntat in proportie de 79% pentru abrogarea interdictiei de la nivel national ca persoane de orientare homosexuala sa conduca sau sa fie angajate ale BSA. Decizia a intrat in vigoare imediat, conform Mediafax.

Hotararea Consiliului de Administratie nu reprezinta tocmai o surpriza. Intr-un discurs pe care l-a sustinut pe 21 mai, presedintele BSA Robert Gates a apreciat ca interdictia "nu mai este sustenabila" si ca "dateaza din alte vremuri".

Insa toleranta va avea limite, comenteaza site-ul francez. In hotarare se precizeaza ca aceasta schimbare va respecta "dreptul organizatiilor locale religioase". Acestea vor putea, asadar, sa "selecteze numai lideri adulti care le respecta credintele".

Citeste si:

Cu alte cuvinte, organizatiile autonome de cercetasi afiliate religios vor putea, daca doresc, sa refuze accesul in randul lor a unor adulti gay.

In Statele Unite, 70% dintre grupurile de cercetasi sunt asociate unei organizatii religioase. Biserica Lui Iisus Hristos a Sfintilor din ultimele zile, care conduce cea mai mare parte a grupurilor de cercetasi, a anuntat intr-un comunicat ca "isi rezerva dreptul de a recruta in virtutea principiilor religioase si morale ale doctrinelor si credintelor sale".

Reforma va fi departe de a fi aplicata peste tot, comenteaza site-ul Etudiant.LeFigaro.fr.