Ceasul care a provocat discordie in Rusia este un Richard Mille, editie limitata, al carui pret este de 620.000 de dolari. Purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin a fost vazut purtand aceasta bijuterie la nunta. Imediat ce poza a ajuns in presa, opozitia i-a cerut lui Dmitry Peskov sa explice de unde a avut bani pentru ceas in conditiile in care salariul sau este de 146.000 de dolari pe an.

„Ceasul este, intr-adevar, foarte scump. Dar costa mult mai putin decat au spus unii oameni. Nu am voie sa port darul de nunta de la sotia mea? Nu e treaba nimanui de unde a avut bani", a spus purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin atunci cand scandalul a luat amploare in presa, potrivit Washington Post. Presa a descoperit ca Dmitri Peskov avea ceasul de cel putin 15 saptamani, dupa ce obiectul a fost reperat intr-o poza postata de fiica sa pe o retea de socializare.

Nu este prima oara cand presa remarca gustul pentru lux al politicienilor de la Moscova si nu este primul scandal de acest fel. Acum trei ani, mai multi jurnalisti au descoperit ca poze ale conducatorului bisericii ortodoxe ruse au fost editate pentru ca un ceas Breguet in valoare de peste 30.000 de dolari sa fie sters de la mana Patriarhului Kirill. Vina a fost data atunci pe serviciul de presa care ar fi comis o eroare regretabila.

Sursa foto: Dmitry Peskov/Shutterstock