Cel putin 44 de persoane au fost ucise, iar alte cateva sute au fost ranite in cele doua explozii uriase care au zguduit miercuri seara o zona industriala din Tianjin (nord-est), in care erau depozitate produse chimice si gaze toxice, potrivit unui nou bilant oficial provizoriu, relateaza Reuters.

Deflagratiile, atat de puternice incat au putut fi observate din spatiu, cu ajutorul satelitilor, au declansat o unda de soc care a fost resimtita pe o raza de cativa kilometri, iar Institutul american de geofizica USGS a relevat fenomene seismice. Fotografii si imagini video postate pe retele de socializare de catre locuitori arata o minge uriasa de foc ridicandu-se pe cerul noptii deasupra imobilelor din jur, scrie Mediafax.

Zone intregi din acest port, al zecelea cel mai important din lume, au fost devastate, containere au fost proiectate ca niste cutii de chibrituri, iar sute de masini noi au fost distruse de flacari, potrivit unui jurnalist Reuters. "Dormeam atunci cand ferestrele si usile casei au inceput sa se zguduie si am auzit explozii. Mai intai am crezut ca era vorba despre un cutremur", a declarat pentru Reuters un locuitor din oras, care sta la sapte kilometri de locul exploziilor.

A doua explozie a fost mult mai puternica

Cele doua explozii au avut loc la un interval de 30 de secunde, catre ora locala 23.30 (18.30, ora Romaniei). Prima a avut loc intr-un depozit in care erau stocati explozivi si a proiectat fragmente in flacari, care au declansat a doua explozie, mult mai puternica. Potrivit agentiei oficiale China Noua, prima explozie a fost echivalenta cu detonarea a trei tone de TNT, iar a doua a 21 de tone.

Tot potrivit agentiei oficiale, bilantul a crescut la 44 de morti, iar presa oficiala scrie ca este vorba despre aproximativ 400 de raniti. Intre victime se afla cel putin zece pompieri, potrivit presei chineze. Citand un spital local, China Noua precizeaza ca majoritatea ranitilor au fost atinsi de cioburi si moloz, proiectate de explozii.

Aproximativ 100 de camioane de pompieri au fost trimise la fata locului, iar mai multe dintre ele au fost distruse de flacari. Presedintele Xi Jinping a ordonat sa se faca totul ca incendiul provocat de explozii sa fie stins cat mai rapid posibil si ca securitatea bunurilor si persoanelor sa fie asigurata.

In urma cu un an, o explozie intr-o uzina de piese de schimb pentru automobile a ucis 75 de oameni, la Shanghai, in estul tarii. Tianjin are aproximativ 15 milioane de locuitori si este unul dintre cele mai mari porturi din China.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri