Cel putin trei persoane au fost ranite, doua fiind in stare grava, intr-un incident armat produs vineri intr-un tren care circula pe ruta Amsterdam (Olanda) - Paris (Franta), printre raniti figurand actorul francez Jean-Hugues Anglade, afirma surse citate de publicatia Voix du Nord.

Potrivit unui purtator de cuvant al companiei feroviare SNCF citat de publicatia Ouest France, un barbat deschis focul, vineri, intr-un tren Thalys care circula intre Amsterdam si Paris. Autorul atacului a fost imobilizat de pasageri si arestat apoi in Gara Arras (nordul Frantei), scrie Mediafax.

Conform publicatiei Voix du Nord, printre persoanele ranite in incident se numara Jean-Hugues Anglade, actor, regizor si scenarist. Pana la ora difuzarii acestei stiri, informatia nu fusese confirmata de autoritati. Din cauza incidentului, trenul a fost stationat in gara din Arras, anunta compania SNCF, precizand ca autorul atacului avea asupra sa arme albe si arme de foc.

"Pasagerii sunt in siguranta, situatia este sub control. Trenul a fost oprit, iar serviciile de urgenta au intervenit", a comunicat compania Thalys.
Autoritatile franceze ancheteaza ipoteza unui atac terorist. Conform unor surse, autorul atacului a deschis focul cu o mitraliera de tip Kalasnikov, fiind imobilizat de doi militari americani care erau pasageri in tren. Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, se va deplasa vineri seara la locul atacului.

Sursa foto: Tren de mare viteza, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri