Potrivit unui purtator de cuvant al companiei feroviare SNCF citat de publicatia Ouest France, un barbat deschis focul, vineri, intr-un tren Thalys care circula intre Amsterdam si Paris. Autorul atacului a fost imobilizat de pasageri si arestat apoi in Gara Arras (nordul Frantei), scrie Mediafax.

Conform publicatiei Voix du Nord, printre persoanele ranite in incident se numara Jean-Hugues Anglade, actor, regizor si scenarist. Pana la ora difuzarii acestei stiri, informatia nu fusese confirmata de autoritati. Din cauza incidentului, trenul a fost stationat in gara din Arras, anunta compania SNCF, precizand ca autorul atacului avea asupra sa arme albe si arme de foc.

"Pasagerii sunt in siguranta, situatia este sub control. Trenul a fost oprit, iar serviciile de urgenta au intervenit", a comunicat compania Thalys.
Autoritatile franceze ancheteaza ipoteza unui atac terorist. Conform unor surse, autorul atacului a deschis focul cu o mitraliera de tip Kalasnikov, fiind imobilizat de doi militari americani care erau pasageri in tren. Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, se va deplasa vineri seara la locul atacului.

Sursa foto: Tren de mare viteza, Shutterstock.com