Agentia de stiri kurdo-siriana, care citeaza surse medicale locale, scrie ca cel putin 16 luptatori SI au fost diagnosticati cu SIDA in orasul al-Mayadeen din provincia siriana Deir ez-Zor (est). Militantii - printre care se afla si straini - sunt tinuti in prezent in carantina intr-un spital local, dupa ce ar fi fost infectati cu HIV de catre doua femei marocane, potrivit Mediafax.

Agentia de presa, pentru care lucreaza un grup de jurnalisti si activisti media care relateaza din interiorul Siriei si din strainatate, afirma ca liderii SI planuiesc sa-i foloseasca pe acesti militanti ca atacatori sinucigasi. Un militant indonezian, care i-a transmis in urma cu cateva luni virusul HIV scalvei sale sexuale yazidi, a fost executat de catre gruparea terorista in provincia siriana Hasakah.

Potrivit unor informatii, militantul donase sange unui spital aflat sub controlul SI, in regiune, inainte sa fie diagnosticat cu SIDA. Sclava sa sexuala yazidi a fost vanduta ulterior altor membri SI. Potrivit ARA News, gruparea este ingrijorata in legatura cu raspandirea SIDA in randul militantilor, care sunt trimisi din acest motiv sa-si faca analize la spitale.

Citeste si:

Se estimeaza ca mii de yazidi sunt tinuti in captivitate de catre SI in Irak si Siria. Femei yazidi, violate in mod repetat, au fost luate ca sotii sau scalve sexuale de catre luptatori SI. Femeile yazidi care au reusit sa evadeze sunt puternic traumatizate de acest cosmar.

Sursa foto: Musulmani/Shutterstock.com