Camionul a fost gasit pe autostrada A4, intre localitatile Neusiedl si Parndorf. Autostrada face legatura intre frontiera ungaro-austriaca si orasul Viena. Potrivit martorilor, autocamionul era parcat in zona de cel putin 48 de ore, arata Mediafax.

Autoritatile austriece ancheteaza circumstantele producerii incidentului. Soferul camionului, suspectat de trafic de persoane, este cautat activ de politia austriaca.

Camionul abandonat pe o autostrada din Austria, in care au murit sufocati zeci de imigranti, apartine unui cetatean roman si era inmatriculat in Ungaria, anunta Guvernul de la Budapesta, citat de agentia MTI.

Citeste si:

Camionul abandonat pe o autostrada din Austria, in care imigranti morti, avea numere de inmatriculare ungare, a confirmat Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban. Vehiculul a fost achizitionat recent de un cetatean roman de la o companie slovaca si a fost inmatriculat in localitatea Kecskemet, situata in sudul Ungariei, a explicat Janos Lazar.

Autoritatile austriece coopereaza cu politia ungara in acest dosar. "Este o tragedie care ne priveste pe toti. Traficantii de persoane sunt criminali", a declarat Johanna Mikl-Leitner, ministrul austriac de Interne.