Peste 300.000 de refugiati au traversat Marea Mediterana anul acesta in incercarea de a ajunge in Europa, iar aproximativ 2.500 au murit sau au disparut pe parcursul acestei calatorii, a anuntat vineri Agentia ONU pentru Refugiati (UNHCR), transmite Deutsche Welle in pagina electronica.

Potrivit datelor publicate de UNHCR, peste 300.000 de refugiati au incercat sa ajunga in Europa de la inceputul anului 2015 si pana in prezent. Dintre acestia, aproape 200.000 au ajuns in Grecia si 110.000 in Italia. Prin comparatie, pe tot parcursul anului 2014, 219.000 de persoane au traversat Marea Mediterana, potrivit Mediafax.

In acelasi timp, aproximativ 2.500 de imigranti au murit sau au disparut in incercarea de a traversa Marea Mediterana pentru a ajunge in Europa. Anul trecut, aproximativ 3.500 de persoane au murit sau au fost date disparute in Mediterana.

Datele publicate vineri de UNHCR nu includ victimele de pe o ambarcatiune care s-a scufundat joi in largul Libiei. In acest caz, potrivit UNHCR, 200 de persoane sunt date disparute si ar putea fi decedate.

Sursa foto: Vito Manzari, Immigranti Lampedusa/Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri