In total 1.348 de migranti au fost salvati sambata, la Marea Mediterana, in Canalul Siciliei, in 11 operatiuni separate, a anuntat la Roma Centrul operational al Pazei de Coasta italiene, care coordoneaza aceste operatiuni, relateaza AFP.

Odata cu apropierea verii, tot mai multi imigranti, majoritatea originari din Africa subsahariana, pleaca, in ambarcatiuni fragile, de pe coasta libiana catre Italia. De asemenea, 45 de imigranti afgani, pakistanezi si yemeniti, inclusiv zece minori, au debarcat in apropiere de Otranto, in sudul Italiei, in noaptea de vineri spre sambata. Ei au fost condusi de politisti italieni intr-un centru de primire, potrivit News.ro.

Ambarcatiunea cu care au sosit a fost localizata pe mare, iar trei presupusi traficanti - georgieni - au fost retinuti pentru a fi interogati. Aproximativ 2.000 de persoane au fost salvate joi, cand Paza de Coasta italiana a coordonat operatiuni implicand imigranti de la bordul a 15 ambarcatiuni, potrivit Reuters.

Potrivit unui bilant stabilit de Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (UNHCR) inainte de operatiunile din ultimele zile, peste 48.000 de imigranti, aproape toti originari din Africa subsahariana au sosit in Italia de la inceputul anului, un numar aproape egal cu cel inregistrat anul trecut in aceeasi perioada. In urma inchiderii rutei prin Blacani, via Turcia si Grecia, Italia a devenit principalul punct de intrare a imigrantilor in Europa. Numarul mediu al sosirilor a crescut de la 176 pe zi in ianuarie, la 643 pe zi in mai, potrivit Deutsche Welle.

In Grecia, 158.757 de imigranti au sosit pe mare de la inceputul acestui an. Organizatia Internationala a Migratiilor (OIM) a anuntat insa ca afluxul a scazut de la o medie de 2.056 de imigranti pe zi in ianuarie la 47 de imigranti pe zi luna trecuta. Tot sambata, avocatul unui barbat arestat pentru ca ar fi liderul eritreean al unei retele de trafic de imigranti, a insistat ca acesta nu este cel care cred autoritatile italiene ca este, potrivit DW.

Procurori italieni l-au identificat ca fiind - Medhane Yehdego Mered -, un presupus organizator al unei retele de trafic cu imigranti care a adus mii de oameni din Cornul Africii in Italia via Libia. Barbatul, care afirma ca este de fapt - Medhanie Tesfamariam Berhe -, a fost extradat cu mare tam-tam catre Italia din Sudan la inceputul acestei saptamani.

Cunoscut si ca "Generalul", Mered se afla pe lista europeana a celor mai cautati traficanti din 2015. In cazul in care identitatea sa va fi confirmata, ar fi pentru prima data cand Italia ar putea lua masuri impotriva unui important traficant de imigranti din Africa.

Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri