Prima ambarcatiune, care a cerut ajutor joi, avea aproape 50 de persoane la bord, scrie Mediafax.

A doua ambarcatiune, intesata de oameni si care s-a scufundat ulterior, avea aproximativ 400 de pasageri. Ofciali libieni au anuntat ca aproximativ 201 persoane au fost salvate de catre Paza de Coasta libiana, insa multi oameni ar fi ramas blocati in cala ambarcatiunii care s-a scufundat.

Un centru de detentie pentru imigranti ilegali de la Sabratha, la vest de Tripoli, a primit 147 de persoane, a declarat un oficial pentru Reuters.

Cel putin 100 de cadavre au fost aduse la un spital de la Zuwara, tot la vest de Tripoli, a declarat un locuitor pentru BBC.

Intre victime se afla imigranti din Siria, Bangladesh si din mai multe tari subsahariene, a declarat acest locuitor, o informatie pe care BBC precizeaza ca nu a putut sa o verifice din alte surse.

Aproximativ 2.400 de imigranti au murit anul acesta incercand sa traverseze Mediterana catre Europa, potrivit ONU. Alte peste 100.000 de persoane au reusit sa ajunga in Italia, iar alte aproximativ 160.000 au traversat marea in Grecia.

Cadavrele a cel putin 51 de persoane au fost gasite in cala unei ambarcatiuni, miercuri, in largul coastelor libiene.
Corpurile au fost luate de la bord de catre o nava a Pazei de Coasta suedeze, care a salvat peste 400 de supravietuitori - intre cei cel putin 3.000 de imigranti salvati numai miercuri pe mare.

Nava suedeza, Poseidon, a andocat in portul Palermo (Sicilia) joi.

Citeste si:

Aproximativ 4.400 de imigranti au fost salvati de la bordul unor ambarcatini in largul coastelor Libiei sambata, intr-una dintre cele mai mari operatiuni de salvare pe mare organizate pana in prezent.

Multi dintre oamenii care incearca sa traverseze Mediterana fug din calea unor conflicte sau de persecutie si pornesc la acest drum periculos pe mare din Libia, la bordul unor ambarcatiuni, exploatati de traficanti de persoane. Libia, in care exista doua guverne de un an, este devastata de un conflict intern intre mai multe militii rivale.

Paza de Coasta libiana are o capacitate limitata, care nu-i permite sa organizeze misiuni de salvare de amploare pe mare, potrivit unui corespondent BBC de la Tunis.

Pe de alta parte, politia austriaca a anuntat ca spera sa stabileasca cat mai curand cate persoane au murit intr-un TIR parcat in apropiere de frontiera cu Ungaria. Autoritatile banuiesc ca este vorba despre 50 de persoane, aproape sigur imigranti.

Problema afluxului de imigranti catre Europa - pe rute terestre - a fost abordata joi la un summit, la Viena.

Ministrul austriac de Externe Sebastian Kurz a insistat asupra necesitatii unui acord, in contextul in care un numar urias de imigranti se indreapta catre UE prin Balcanii de Vest.

El a subliniat ca "intreaga idee a unei Uniuni Europene fara frontiere interne este in pericol" daca frontierele externe ale blocului nu sunt securizate.

Sursa foto: Vito Manzari, Immigranti Lampedusa/Flickr.com