Statele Unite cer Uzbekistan sa se alature coalitiei internationale impotriva gruparii Statul Islamic

Statele Unite au anuntat ca au cerut Uzbekistan sa se alature coalitiei internationale pe care o conduc impotriva gruparii teroriste Statul Islamic, precizand ca statul din Asia Centrala este liber sa aleaga cum vrea sa contribuie, relateaza Reuters in pagina electronica.

"Am cerut Uzbekistanului sa se alature coalitiei", a declarat joi Daniel Rosenblum, asistent adjunct al secretarului de Stat pentru Asia Centrala, in timpul unei vizite in capitala uzbeca, potrivit Mediafax. Uzbekistanul, o tara majoritar musulmana cu 31 de milioane de locuitori, este un partener strategic al NATO in Asia Centrala post-sovietica, care a acordat asistenta in razboiul condus de Statele Unite impotriva talibanilor din Afganistan.

Coalitia condusa de Statele Unite impotriva gruparii Statul Islamic in Siria si Irak are o componenta militara, pe langa eforturile menite sa opreasca finantarea organizatiei teroriste, a precizat Rosenblum.

Coalitia strange de asemenea informatii despre deplasarile persoanelor peste granite si are alte cinci sau sase "linii de eforturi", a adaugat Rosenblum.
"Uzbekistanul sau orice alta tara poate alege sa contribuie la unul sau mai multe dintre aceste elemente", a afirmat el. Oficialii uzbeci nu au putut fi contactati pentru a face comentarii pe aceasta tema.

Citeste si:
Coronavirus și răsplata. Țara care oferă bani pentru infectarea cu...
Coronavirus și răsplata. Țara...
Sursa foto: Shutterstock / Statul Islamic

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri