31 August 2015

Statele Unite au adus avioane de vanatoare F-22 Raptor in Germania, pentru a participa la exercitii NATO



Patru avioane de vanatoare F-22 Raptor, un avion cargo si aproximativ 60 de militari au ajuns vineri la baza aeriana Spangdahlem din Germania, pentru a participa la exercitii militare ale NATO, a anuntat Forta aeriana americana, citata de DPA in pagina online.

Aceasta este prima data cand avioanele F-22 au fost trimise in Europa. Acestea vor participa la exercitii cu partenerii NATO pana la jumatatea lui septembrie. "Aceasta mobilizare sustine evolutia fortei noastre aeriene si demonstreaza angajamentul nostru fata de securitatea europeana", a declarat generalul Frank Gorenc, comandantul fortelor aeriene americane din Europa si Africa, noteaza Mediafax.

Exercitiile le vor oferi pilotilor avioanelor de vanatoare sansa de a se antrena alaturi de diferite aeronave, precum F-15 Eagles si F-16 Fighting Falcons, a precizat Forta aeriana americana. Avionul de vanatoare Raptor este cel mai modern din arsenalul Fortei aeriene americane. Un aparat costa 140 de milioane de dolari, potrivit producatorului Lockheed Martin.

Anatoliy Lukich / Shutterstock.com



Citeste si