Tinerii miliardari mai au si alte lucruri in comun, cum ar fi faptul ca trei dintre ei au fondat Facebook, iar alti cinci si-au construit averile prin intermediul tehnologiei informationale, relateaza MarketWatch, citat de Mediafax.

Primele trei pozitii in clasament sunt ocupate de Mark Zuckerberg, co-fondator si director general al Facebook, cu o avere de 41,6 miliarde de dolari, Dustin Moscovitz (31 de ani), de la compania Asana, la randul sau co-fondator al Facebook, cu 9,3 miliarde de dolari, si Yang Huiyan (34 de ani), fiica mogulului imobiliar chinez Yang Guoquiang, cu 5,9 miliarde de dolari.

Al treilea co-fondator al Facebook, brazilianul Eduardo Saverin (33 de ani), se afla pe locul patru, averea sa ridicandu-se la 5,3 miliarde de dolari. Pe pozitia a cincea figureaza Scott Daniel Duncan (32 de ani), mostenitor al lui Dan L. Duncan, co-fondator al Enterprise Products Company din industria petrolului si gazelor, cu 5 miliarde de dolari.

In total, 11 dintre cei 20 de tineri miliardari inclusi in clasamentul realizat de Wealth-X locuiesc in Statele Unite. Intre acestia se mai afla, pe locurile 15 si 16, Evan Spiegel (25 de ani), directorul general al serviciului de mesagerie instant Snapchat, cu o avere estimata de 1,9 miliarde de dolari, si co-fondatorul companiei, Bobby Murphy (26 de ani), cu aproximativ 1,8 miliarde de dolari.

Sursa foto: Mark Zuckenberg/Shutterstock