Brian Acton spune ca Mark Zuckerberg si alti executivi Facebook voiau sa inceapa sa ofere utilizatorilor add-uri si sa foloseasca tool-uri de business analytics, planuri pe care co-fondatorul WhatsApp nu le agrea. "La finalul zilei, mi-am vandut compania. Am vandut confidentialitatea utilizatorilor WhatsApp pentru un beneficiu mai mare. Am facut o alegere si un compromis cu care trebuie sa traiesc in fiecare zi", scrie cnbc.com.

In martie, cand Facebook a fost implicat intr-un scandal privind expunerea datelor cu caracter privat ale utilizatorilor, Acton a scris pe Twitter: "Este timpul. Stergeti Facebook". Colegul alaturi de care a fondat WhatsApp, Jam Koum, a plecat de la Facebook in aprilie.

Dupa plecarea de la Facebook, Brian Acton a infiintat Signal Foundation, cotizand cu 50 de milioane de dolari pentru asta. Signal este un program de mesagerie care ofera criptare puternica si promite confidentialitatea datelor.

Facebook a achizitionat WhatsApp in 2014, pentru suma de 19 miliarde de dolari. Serviciul nu stocheaza mesajele utilizatorilor, lucru care i-a adus un plus de popularitate, iar cofondatorii s-au opus mereu cand a venit vorba despre transmiterea de reclame catre utilizatorii sai.

Facebook a fost amendata cu...
Citeste si: Facebook, amendata cu 10 milioane de euro in Italia

Luni, co-fondatori Instagram, Kevin Systrom si Mike Krieger si-au dat demisia din cadrul Facebook. Cei doi nu aveau diferente de viziune cu Facebook precum Actom si Koum, a declarat Systrom pentru WSJ, insa potrivit zvonurilor unul dintre motivele plecarii acestora din cadrul gigantului Facebook a fost faptul ca reteaua sociala fondata de cei doi isi pierdea independenta. Instagram a fost achizitionat de Facebook in 2012 pentru 1 miliard de dolari, suma ce parea imensa la acea vreme, cand reteaua numara sub 50 de milioane de utilizatori. In prezent, Instagram are peste 1 miliard de utilizatori.

Sursa foto: Pixabay