Facebook cumpara aplicatia WhatsApp cu suma record de 19 MLD. de dolari

Facebook a anuntat miercuri ca va cumpara cu 19 miliarde de dolari aplicatia de mesagerie instant WhatsApp, aceasta fiind achizitia cea mai importanta din istoria celei mai populare retele de socializare din lume, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Facebook va plati patru miliarde de dolari in numerar si 12 miliarde in actiuni. Pe langa cele 16 miliarde dolari, fondatorii si angajatii WhatsApp vor primi actiuni in valoare de trei miliarde dolari.
"WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimila", a afirmat Mark Zukenberg.


"WhatsApp a construit un serviciu de mesagerie mobila in timp real care detine o pozitie de lider si care creste foarte rapid", subliniaza Facebook intr-un comunicat. Grupul dezvaluie ca WhatsApp are peste 450 de milioane de utilizatori lunar, dintre care 705 sunt activi zilnic, si ca peste un milion de persoane isi deschid cont in fiecare zi.
Volumul de mesaje trimise se apropie de "volumul total al SMS-urilor operatorilor de telecomunicatii la nivel mondial", a dat asigurari el.
Investitorii par mai putin entuziasti la Bursa din New York, unde actiunile Facebook au scazut cu 4,50%, la 65 de dolari, in jurul orei 22.30 GMT (00.30, ora Romaniei), dupa anunt.

FOTO: WhatsApp, Shutterstock.com

Citeste si:
DKV achiziționează SV Transportservice GmbH
DKV achiziționează SV...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri