Facebook, in prezent cea mai mare retea de socializare din lume cu peste 1,5 miliarde de utilizatori, a cumparat compania Oculus VR, specializata in productia de tehnologie destinata realitatii virtuale, in schimbul a 2 miliarde de dolari, noteaza presa internationala.

Dupa ce la inceputul acestui an Facebook a cumparat, in schimbul a 19 miliarde de dolari, serviciul de socializare WhatsApp, gigantul american mai face un pas si pariaza pe viitorul in domeniul tehnologiei, intr-o lume in care tendintele sunt tot mai evidente, unde utilizatorii renunta la PC-uri in detrimentul smartphone-urilor.

Pentru Facebook este prima achizitie in domeniul hardware, Oculus VR fiind o companie cu o prezenta de numai doi ani pe piata IT.
Industria de profil mizeaza tot mai mult pe dispozitivele mobile , ceea ce ar putea reprezenta viitoarea platforma in domeniul tehnologic. Dupa ce Google a anuntat ochelarii Google Glass si faptul ca lucreaza si ii perfectioneaza continuu, a venit randul Facebook sa incheie o intelegere cu o companie care produce tot ochelari, de aceasta data specializati in domeniul realitatii virtuale.

“In istoria industriei noastre, o data la 10-15 ani, apare cate o platforma tehnologica majora, care schimba complet domeniul, fie ca vorbim despre PC-uri, Internet sau, acum, mobile”, a declarat Mark Zuckerberg, cofondatorul retelei de socializare Facebook, care a adaugat ca o data cu achizitia Oculus VR, realitatea virtuala va fi parte din viata noastra de zi cu zi.

Chiar daca Oculus va opera in continuare ca o companie independenta, Zuckerberg a punctat ca planurile Facebook pentru compania cumparata cu 2 miliarde de dolari presupun extinderea domeniului de activitate, care in prezent este limitat doar la jocuri.

Compania Oculus VR, care isi are sediul in statul american California, a fost fondata de catre Palmer Luckey, in varsta de 21 de ani. Oculus a reusit sa creeze un prototip de ochelari denumiti Oculus Rift, capabili sa redea un continut similar celui din jocurile de calculator.

Citeste si Realitatea virtuala, tot mai aproape de consumator: gigantii tehnologici ridica miza in domeniu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri