Facebook creste cu o viteza buna, depasind pentru prima oara pragul de miliarde de dolari intr-un trimestru, mai mult decat face Yahoo intr-un an. Profitul companiei s-a ridicat la 1,56 miliarde de dolari, in trimestrul patru.

Compania investeste puternic in realitatea virtuala, inteligenta artificiala si acces la Internet in zone izolate din lume, reusind insa, chiar si asa, sa ramana profitabila, scrie BusinessInsider.

Performanta a ridicat valoarea actiunilor Apple cu 12%, pana la 105,82$/actiune, dupa ce raportul a fost facut public.

Desi Google ramane de trei ori mai mare ca venituri, Facebook se apropie de gigantul american, vanzand mai multa reclama pe aplicatia mobila. De asemenea, compania abia incepe sa genereze venituri din serviciul Instagram.

Totodata, debutul din primavara al Oculus Rift, companie achizitionata de Facebook in 2014, contra sumei de 2 miliarde de dolari, ar putea deschide un nou canal de venituri si profit pentru compania americana. Reteaua sociala, intre timp, a atras in trimestrul patru al anului inca 46 de milioane de noi utilizatori, pana la o masa totala de 1,59 miliarde de useri.

Citeste si:
Facebook sparge recorduri dupa recorduri: profit de 2 miliarde de $
Facebook sparge recorduri...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri