Incident armat in Statele Unite, la comemorarea atentatelor din 11 septembrie 2011

Agenti de securitate au impuscat un individ care incerca sa comita un atac cu un cutit, vineri, in centrul orasului Washington, in contextul ceremoniilor comemorative organizate la 14 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, afirma surse citate de Fox News.

Un barbat a scos un cutit si a injunghiat cel putin o persoana, vineri, in Gara Union din Washington DC, situata in apropierea sediului Congresului SUA. Suspectul a fost impuscat de agenti de securitate si plasat in arest preventiv, noteaza Mediafax. Persoana injunghiata a fost transportata la spital. Autoritatile americane au explicat ca nu este vorba de un incident terorist.

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigase coordonate de Al-Qaeda impotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001. In dimineata acelei zile, 19 teroristi Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroristii au preluat controlul avioanelor, prabusind doua dintre ele in Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorand toate persoanele de la bord si multi alti oameni care lucrau in cladiri.

Ambele cladiri s-au prabusit in decurs de doua ore, distrugand si avariind si alte cladiri din jur. Teroristii au prabusit un al treilea avion in cladirea Pentagon din Arlington, Virginia, langa Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prabusit pe o campie de langa Shanksville in zona rurala a statului Pennsylvania, dupa ce unii dintre pasageri si membrii echipajului au incercat sa recastige controlul avionului, pe care teroristii il indreptasera spre Washington, D.C. Nu au existat supravietuitori ai zborurilor.

Citeste si:
Doi suspecți care ar avea legătură cu atentatul din Viena, reținuți...
Doi suspecți care ar avea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri