Locotenentul Heather Penney povesteste, intr-un articol publicat in ziarul The Washington Post, ca in dimineata zilei de 11 septembrie 2001 era la Baza militara Andrews, in statul Maryland.

In contextul in care doua avioane de pasageri lovisera deja Turnurile WTC din New York, iar un alt avion cazuse la sediul Pentagonului, Heather Penney a primit ordine precise: trebuia sa urce intr-un avion de tip F-16 si sa doboare Zborul 93 al companiei United Airlines, care avea o traiectorie suspecta si se indrepta spre Washington, existand riscul de a fi lovit Casa Alba.

Problema era ca avioanele de vanatoare de la baza Andrews nu erau inca echipate cu rachete, iar instalarea munitiei ar fi durat cel putin o ora, isi aminteste pilotul. Astfel ca misiunea ei ar fi fost, dupa cum afirma, doborarea cu propriul avion a aeronavei de pasageri. Desi ar mai fi existat si posibilitatea catapultarii inainte de impact.

Pilotul Heather Penney afirma ca era pregatita sa moara in acea zi pentru apararea Casei Albe si a Statelor Unite. "Sunt considerata eroina pentru ceea ce voiam sa fac. Dar nu am fost noi eroii acelei zile. Eroii au fost pasagerii Cursei 93", spune Penney.

Diplomat rus la ONU: Rusia se...
Citeste si: Diplomat rus la ONU: Rusia se pregateste pentru un razboi defensiv

La 12 ani de la atentate, inca exista speculatii in legatura cu circumstantele prabusirii avionului Boeing 757–222 apartinand companiei United Airlines.

Cursa 93 zbura din Newark (New Jersey) spre San Francisco (California) pe 11 septembrie 2001. Potrivit autoritatilor americane, la bordul aeronavei erau patru teroristi Al-Qaida care intentionau sa prabuseasca avionul probabil pe Casa Alba, insa au fost opriti de cativa pasageri curajosi, astfel ca aparatul a cazut in statul Pennsylvania, provocand moartea celor 44 de persoane aflate la bord. Vicepresedintele SUA de la acea vreme, Richard Cheney, ordonase doborarea oricarui avion suspect, dar Pentagonul da asigurari ca nu a fost nevoie de executarea acestui ordin, dat fiind ca unii pasageri au luptat cu teroristii si au prabusit avionul.

Aproape 3.000 de oameni au murit in atentatele comise pe 11 septembrie 2001 la New York, la Pentagon si la Shanksville, in statul Pennsylvania.

Atac antisemit asupra unei...
Citeste si: 11 morti si 6 raniti in atacul antisemit asupra unei sinagogi din SUA