O femeie care este pilot al Fortelor Aeriene americane afirma ca, pe 11 septembrie 2001, a primit ordinul de a lovi cu avionul de vanatoare aeronava de pasageri care ulterior s-a prabusit in statul Pennsylvania, conform Mediafax.

Locotenentul Heather Penney povesteste, intr-un articol publicat in ziarul The Washington Post, ca in dimineata zilei de 11 septembrie 2001 era la Baza militara Andrews, in statul Maryland.

In contextul in care doua avioane de pasageri lovisera deja Turnurile WTC din New York, iar un alt avion cazuse la sediul Pentagonului, Heather Penney a primit ordine precise: trebuia sa urce intr-un avion de tip F-16 si sa doboare Zborul 93 al companiei United Airlines, care avea o traiectorie suspecta si se indrepta spre Washington, existand riscul de a fi lovit Casa Alba.

Problema era ca avioanele de vanatoare de la baza Andrews nu erau inca echipate cu rachete, iar instalarea munitiei ar fi durat cel putin o ora, isi aminteste pilotul. Astfel ca misiunea ei ar fi fost, dupa cum afirma, doborarea cu propriul avion a aeronavei de pasageri. Desi ar mai fi existat si posibilitatea catapultarii inainte de impact.

Pilotul Heather Penney afirma ca era pregatita sa moara in acea zi pentru apararea Casei Albe si a Statelor Unite. "Sunt considerata eroina pentru ceea ce voiam sa fac. Dar nu am fost noi eroii acelei zile. Eroii au fost pasagerii Cursei 93", spune Penney.

La 12 ani de la atentate, inca exista speculatii in legatura cu circumstantele prabusirii avionului Boeing 757–222 apartinand companiei United Airlines.

Cursa 93 zbura din Newark (New Jersey) spre San Francisco (California) pe 11 septembrie 2001. Potrivit autoritatilor americane, la bordul aeronavei erau patru teroristi Al-Qaida care intentionau sa prabuseasca avionul probabil pe Casa Alba, insa au fost opriti de cativa pasageri curajosi, astfel ca aparatul a cazut in statul Pennsylvania, provocand moartea celor 44 de persoane aflate la bord. Vicepresedintele SUA de la acea vreme, Richard Cheney, ordonase doborarea oricarui avion suspect, dar Pentagonul da asigurari ca nu a fost nevoie de executarea acestui ordin, dat fiind ca unii pasageri au luptat cu teroristii si au prabusit avionul.

Aproape 3.000 de oameni au murit in atentatele comise pe 11 septembrie 2001 la New York, la Pentagon si la Shanksville, in statul Pennsylvania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri