"Liderii europeni traiesc intr-o lume a viselor, nu constientizeaza riscurile; daca permit venirea tuturor aici, Europa va disparea", a declarat Orban intr-un interviu acordat revistei germane Bild, citat de Mediafax.

"Imigrantii sunt inselati atat de traficanti, cat si de politicienii germani care le promit vieti mai bune si dreptul de sedere chiar si dupa restabilirea pacii in tarile lor. Mierea pentru care merg in Germania se va dovedi curand mai putin dulce decat sperau. Nivelul de trai este determinat de performante, nu de nevoi", a spus premierul Ungariei.

"Decizia Germaniei de a permite intrarea libera a imigrantilor a generat o revolta a acestora in Ungaria. Pana la aceasta decizie, autoritatile ungare aveau situatia sub control, dar anuntul Berlinului a creat haos", a subliniat Viktor Orban.

Werner Faymann: Ungaria, comparabila cu nazistii

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat in termeni duri modul in care Ungaria gestioneaza criza imigrantilor, afirmand ca masurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazista.

Citeste si:

"Inghesuirea imigrantilor in trenuri, in speranta ca vor fi dusi in alta parte, aminteste de perioada cea mai sumbra a continentului nostru", a spus Werner Faymann, referindu-se la Holocaustul practicat de nazisti in al II-lea Razboi Mondial. "Respectarea drepturilor omului in functie de religie este un lucru inacceptabil", a adaugat Werner Faymann.

"Premierul Viktor Orban actioneaza iresponsabil catalogand acesti refugiati drept imigranti cu motivatie economica. Orban practica o politica vizand descurajarea imigrantilor", a adaugat cancelarul social-democrat austriac.

Sursa foto: Shutterstock / Viktor Orban