"Am alocat deja aproape sapte milioane de euro, fonduri de urgenta, care pot fi folositi pentru cresterea capacitatii pentru azilanti. Aceasta suma se adauga celor 85 de milioane de euro alocate Ungariei pana in 2020. (...) Vom lucra impreuna pentru a proteja granitele externe ale Uniunii. Stiu ca voi va faceti partea. Stiti, de asemenea, ca nu suntem de acord intotdeauna cu metodele folosite. Zidurile reprezinta solutii temporare. Ati vazut ca servesc doar pentru a devia afluxurile sau pentru a escalada tensiunile. De asemenea, violenta nu este o solutie", a declarat Avramopoulos, dupa discutii cu ministrul ungar de Interne, Sándor Pintér, si cu seful diplomatiei de la Budapesta, Péter Szijjártó, scrie Mediafax.

Comisarul european a mai spus ca situatia nu este usoara, insa este dificil si pentru Austria, Grecia, Croatia. "Pasarea problemei refugiatilor de la o tara la alta nu este o solutie", a declarat Avramopoulos. Dimitris Avramopoulos a amintit ca solidaritatea este un principiu de baza al UE si ca Ungaria s-a putut convinge de acest lucru de doua ori in ultimele luni, avand in vedere ca statele membre au raspuns apelului lansat de Ungaria si au trimis paturi si corturi.

"Majoritatea oamenilor care ajung in Europa sunt sirieni. Sunt oameni care au o nevoie reala de protectie. Nu exista zid pe care sa nu-l urci, nu exista mare pe care sa nu o traversezi daca vrei sa scapi de violenta si de teroare", a mai spus Avramopoulos. "Avem o datorie morala sa le oferim protectie refugiatilor", datorie care vine si din legislatia internationala si europeana, a mai spus el, mentionand totodata ca aceasta problema nu va disparea curand.

Sursa foto: Shutterstock