Politia slovena a folosit gaze lacrimogene, vineri noaptea, pentru a dispersa un grup de imigranti care incerca sa traverseze granita din Croatia, relateaza BBC News Online.

Tensiunile s-au inregistrat in satul croat Harmica, situat la granita cu Slovenia, unde numerosi imigranti au ramas blocati dupa ce au fost suspendate serviciile feroviare. Un grup de imigranti a incercat sa traverseze frontiera pe jos, moment in care politistii sloveni au recurs la gaze lacrimogene. Bostjan Sefic, secretar de stat in Ministerul sloven de Interne, a acuzat Croatia ca incalca regulile Uniunii Europene si acordul Schengen prin decizia de a nu mai inregistra imigrantii, potrivit Mediafax.

Ulterior, premierul sloven, Miro Cerar, a declarat ca daca presiunea devine prea mare, ar putea incerca sa formeze coridoare care sa permita libera trecere a imigrantilor. Mii de imigranti au intrat din Serbia in Croatia zilele trecute, dupa ce Ungaria si-a inchis frontiera cu statul sarb si a blocat ruta refugiatilor spre nordul Europei. Croatia anuntase initial ca imigrantii vor fi bineveniti, dar vineri a afirmat ca este supraaglomerata, dupa sosirea a 17.000 de persoane incepand de miercuri. Autoritatile croate au inchis atunci toate punctele de trecere a frontierei cu Serbia, cu exceptia celui de pe drumul principal dintre Belgrad si Zagreb.

Oficialii croati au inceput ulterior sa trimita imigrantii spre nord fara a-i inregistra, infuriind Slovenia si Ungaria. Toate cele trei state sunt membre ale Uniunii Europene, dar numai Ungaria si Slovenia fac parte din spatiul Schengen, unde, odata ajunsi, imigrantii pot merge spre tarile mai prospere din nordul Europei, in special Germania.

Sursa foto: Shutterstock

Citeste si:
Atentionare de calatorie: Risc de incendii in Croatia, Grecia, Serbia
Atentionare de calatorie:...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
De teama imigrantilor, Slovenia construieste un gard la granita