Rwanda, tara situata in estul continentului Africa, va fi primul stat in care va fi dezvoltat un port pentru drone, al carui scop va fi acela de a livra produse alimentare si necesarul medical locuitorilor din diferite regiuni in care accesul pe sosele este foarte dificil.

Biroul de arhitectura Foster + Partners si organizatia de cercetare Afrotech au lansat propunerea construirii unui port pentru drone, explicatia fiind acceea ca unul din trei africani locuieste pe o raza de doi kilometri, conditiile din tarile africane fiind foarte dificile, mai ales pentru transport, noteaza presa internationala.

Decizia parteneriatului dintre cele doua entitati vine si dupa ce estimarile referitoare la continentul negru arata o crestere puternica a populatiei, pana in 2050 fiind estimat ca numarul locuitorilor din Africa se va dubla, la 2,2 miliarde de oameni.

Utilizarea “robotilor cargo” este o miscare vitala in ceea ce priveste alimentarea cu necesarul zilnic a oraselor si satelor.

Afrotech este un departament al Universitatii Politehnice de Cercetare de la Lausanne, al carui obiectiv este de a testa tehnologii avansate care pot fi folosite pe pietele sub-sahariane din Africa. Potrivit Afrotech, prima ruta a dronelor ar urma sa devina operationala chiar de anul viitor.

Parte a planului initial de dezvoltare este reprezentat de doua zone: una dintre ele va putea livra suplimente medicale pentru cazuri de urgenta, pe rute care nu depasesc 80km intre mai multe orase si sate, in timp ce ce alta va putea deservi cu alimente care pot fi comandate inclusiv online.

Afrotech sustine ca pana in 2020, tehnologia robotilor zburatori va putea fi capabila sa transporte pana la 20 de kilograme pe distante care depasesc sute de kilometri. Planul initial pentru Rwanda este de a construi trei cladiri care vor asigura o retea care poate transporta bunuri pe 44% din teritoriul tarii pana in 2020, ulterior numarul acestora urmand sa depaseasca 40 de astfel de zone de alimentare pentru drone care ar putea ajunge inclusiv in tari vecine, asa cum este cazul Republicii Democrate Congo.

“Africa este un continent in care diferenta dintre populatie si dezvoltarea infrastructurii creste exponential si tocmai de aceea avem nevoie de o schimbare imediata, solutii radicale care sa rezolve aceasta problema. Proiectul porturilor pentru drone este o dezvoltare a acestei tehnologii, ceea ce ar trebui sa aduca un impact urias in Africa”, a declarat Lord Foster, proprietar al Foster + Partners.

Utilizarea dronelor a devenit una dintre cele mai cautate distractii de catre tineri in general, fiind inclusiv organizate concursuri intre roboti in aer. Dronele sunt in momentul de fata la mare cautare, iar viitorul in domeniu spune ca tot mai multe industrii vor deveni dependente de aceasta solutie de transport.

Este si cazul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, companie care a prezentat recent o modalitate inedita de a livra pachetele de cumparaturi catre clienti, prin intermediul unor drone.

Prime Air, asa cum este denumita tehnologia ce urmeaza a fi implementata de Amazon, ar putea deveni realitate in cel mult cinci ani, intrucat are nevoie de o serie de aprobari din partea autoritatilor americane.

Proiectul ar urma sa fie adaptat pentru inceput in SUA, iar prin intermediul acestuia, clientii care comanda produse din magazinul online ar urma sa isi primeasca pachetele comandate prin intermediul unei drone direct la domiciliu.

Ramane de urmarit cum va evolua aceasta tehnologie si daca viitorul in industrie catre asta va tinde, ori daca robotii aerului vor fi doar un pas in dezvoltarea din anii urmatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri