Ministrii de Interne din Uniunea Europeana se reunesc joi la Luxemburg pentru a discuta din nou despre criza refugiatilor, urmand sa ajunga la un acord privind accelerarea repatrierii imigrantilor ale caror cereri de azil sunt respinse, relateaza Reuters in pagina electronica, scrie Mediafax.

Potrivit unor diplomati, ministrii ar urma sa aprobe, printre altele, arestarea celor care se sustrag de la expulzare si sa exercite presiuni asupra statelor africane si sarace, inclusiv prin intermediul ajutoarelor, pentru a accepta revenirea cetatenilor a caror intrare in Europa este respinsa.

In cursul serii, ministrilor de Interne li se vor alatura cei de Externe si delegatii din statele balcanice, Turcia, Iordania si Liban pentru discutii privind limitarea fluxului de imigranti, care a divizat statele membre UE pe tema securizarii frontierelor externe si impartirii responsabilitatilor.

Reuniunea face parte din eforturile de a implementa un pachet de masuri adoptate de oficialii UE in ultimele sase luni si care, saptamana aceasta, au implicat demararea negocierilor cu Turcia, care gazduieste mai mult de jumatate din cei peste patru milioane de refugiati sirieni, pentru a incerca sa-i descurajeze sa plece.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat miercuri ca Europa va depune mai multe eforturi pentru a opri si expulza sutele de mii de imigranti care ajung ilegal in Europa, in fiecare an, in cautarea prosperitatii. Ea a afirmat in Parlamentul European ca adapostirea celor care fug din calea razboiului si persecutiei este o datorie, dar UE trebuie sa-si consolideze acordurile cu tarile sarace "pentru ca aceia care nu pot ramane (ca refugiati) sa se intoarca in tarile de origine".

"UE si statele membre trebuie sa faca mai multe privind repatrierea. Ratele crescute de repatriere ar trebui sa stopeze imigratia ilegala", se arata intr-un proiect de concluzii pentru reuniunea de joi a ministrilor de Interne.

Agentiile de refugiati afirma ca repatrierile ar crea mai multe locuri pentru cei care fug de teama pentru vietile lor. In ultimii ani, mai putin de 40% dintre cei ale caror cereri de azil sunt respinse au parasit efectiv teritoriul UE. Alte elemente ale politicii de imigratie a UE sunt cresterea ajutoarelor pentru refugiatii care raman in Orientul Mijlociu si consolidarea procedurilor de identificare la sosirea in Italia si Grecia. Presedintele francez, Francois Hollande, a cerut infiintarea unui serviciu permanent de Paza de Coasta si Politie de Frontiera a UE.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri