Cei trei sunt suspectati de afaceri cu un antreprenor italian care are legaturi cu Matteo Messina Denaro, unul dintre cei mai cautati oameni din Italia, despre care procurorii cred ca este noul lider, fugar, al Cosa Nostra.

Un avocat care il reprezinta pe Palenzona a negat intr-un comunicat ca acesta ar avea legaturi cu crima organizata, dupa ce birourile acestuia au fost perchezitionate de politia anti-mafia. "Perchezitiile nu au dus la nimic. Nu s-a gasit nimic pentru ca nu exista absolut nimic", a afirmat avocatul Massimo Dinoia.

Palenzona nu cunoaste persoana pe care investigatorii banuiasc ca ar fi ajutat-o, a spus avocatul. Un alt oficial al bancii investigat este directorul de risc Massimiliano Fossati, care a fost promovat in acest post pe 1 octombrie, in cadrul reorganizarii conducerii UniCredit, cea mai mare banca italiana in functie de active.

Citeste si:

Intru-un comunicat al UniCredit se arata ca banca a luat cunostinta ca un numar de directori sunt investigati, dar reprezentantii institutiei considera ca acuzatiile nu vor fi dovedite. Oficialii implicati in ancheta nu au fost disponibili pentru comentarii. Investigatia survine intr-o perioada dificila pentru institutia financiara, care incearca sa isi creasca veniturile si sa isi consolideze capitalul, pentru a tempera temerile din piata ca ar putea avea nevoie de o majorare de capital.

Directorul general al UniCredit, Federico Ghizzoni, urmeaza sa prezinte luna viitoare o strategie actualizata de afaceri, iar surse apropiate situatiei au declarat ca banca ar putea desfiinta 10.000 de locuri de munca in Italia, Germania si Austria, in cadrul restructurarii.