Profesorul Angus Deaton, de la Universitatea Princeton, un renumit microeconomist, a castigat premiul Nobel pentru Economie, pentru studiile in domeniul consumului, saraciei si asistentei sociale, relateaza New York Times.

Deaton, in varsta de 69 de ani, este cunoscut pentru studiile efectuate in domeniul alegerilor facute de consumatori. "Prin legatura facuta intre alegerile individuale si rezultatul agregat, cercetarea sa a contribuit la transformarea microeconomiei, macroeconomiei si economia in domeniul dezvoltarii", explica Royal Swedish Academy of Sciences, potrivit Mediafax.

Premiul a fost anuntat la Stockholm de Goran K. Hansson, secretarul permanent al academiei. In ultimul an, comitetul Nobel a onorat un numar de profesori pentru lucrari care au aratat fie ineficienta pietelor fie cum trebuie tratata aceasta realitate.

Anul trecut, comitetul l-a premiat pe economistul francez Jean Tirole Jean Tirole, pentru munca sa in domeniul reglementarii eficiente a pietelor imperfecte. In 2013, Eugene F. Fama, Lars Peter Hansen si Robert J. Shiller au obtinut premiul Nobel pentru cercetarile referitoare la miscarile pe pietele financiare.

Premiul Nobel pentru economie este unul dintre cele mai noi, infiintat in 1968, in memoria lui Alfred Nobel, la a 300-a aniversare a bancii centrale a Suediei, prima din lume. Intre laureatii premiului Nobel pentru economie se numara Milton Friedman, Friedrich von Hayek si Amartya Sen. Premiul este in valoare de 8 milioane de coroane suedeze (circa 976.000 dolari). Peste 80% dintre economii laureati din cetateni americani. O singura femeie a primit premiul Nobel pentru economie, Elinor Ostrom, in 2009.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri