In autobuz, atacatorii au impuscat mai multi pasageri si au injughiati altii. Un agent de securitate a reusit sa-l neutralizeze pe unul dintre atacatori si sa-l impuste. Al doilea atacator a fost, de asemenea, impuscat, dupa ce a a blocat usile autobuzului, in incercarea de a opri pasagerii sa iasa.

In cazul celui de-al doilea atac, un om a dat cu masina peste alte trei persoane intr-o statie de autobuz din vestul Ierusalimului, pe care le-a si injunghiat. Atacatorul este un rezident al orasului si a fost impuscat de politie. Prim-ministrul izraelian Benjamin Netanyahu va convoca o sesiune de urgenta marti dupa-masa pentru a discuta despre cresterea alarmanta a violentelor din ultima perioada.

Citeste si:

Violenta dintre cele doua comunitati a escaladat din luna septembrie, alimentata de zvonurile conform carora Israelul incearca sa modifice un acord religios de lunga durata dintre israelieni si palestinieni.

Un alt atentat a avut sambata, 10 octombrie, in Ankara, Turcia. Cel putin 97 de persoane au fost ucise si 246 ranite, in doua explozii produse langa gara centrala din Ankara, in timp ce numeroase persoane se adunasera in Piata Sihhiye pentru a participa la un miting pentru incetarea conflictului dintre organizatia terorista PKK si statul turc.

Atentatul nu a fost revendicat inca de nicio grupare terorista, insa autoritatile considera Statul Islamic principalul suspect. Atacul din 10 octombrie este considerat unul dintre cele mai sangeroase atentate din Turcia din ultimii 30 de ani.

Sursa foto: Shutterstock