Cel putin trei israelieni au murit si mai multi au fost raniti in urma a doua atacuri in Ierusalim. Doua persoane au murit si alte 15 au fost ranite cand atacatorii au deschis focul si au injunghiat pasagerii unui autobuz din Ierusalim. O a treia persoana a fost atacata cu un cutit de un palestinian intr-o alta parte a orasului. Injunghierile aproape zilnice au produs zeci de victime in ultima vreme in Ierusalim, potrivit bbc.com.

In autobuz, atacatorii au impuscat mai multi pasageri si au injughiati altii. Un agent de securitate a reusit sa-l neutralizeze pe unul dintre atacatori si sa-l impuste. Al doilea atacator a fost, de asemenea, impuscat, dupa ce a a blocat usile autobuzului, in incercarea de a opri pasagerii sa iasa.

In cazul celui de-al doilea atac, un om a dat cu masina peste alte trei persoane intr-o statie de autobuz din vestul Ierusalimului, pe care le-a si injunghiat. Atacatorul este un rezident al orasului si a fost impuscat de politie. Prim-ministrul izraelian Benjamin Netanyahu va convoca o sesiune de urgenta marti dupa-masa pentru a discuta despre cresterea alarmanta a violentelor din ultima perioada.

Violenta dintre cele doua comunitati a escaladat din luna septembrie, alimentata de zvonurile conform carora Israelul incearca sa modifice un acord religios de lunga durata dintre israelieni si palestinieni.

Un alt atentat a avut sambata, 10 octombrie, in Ankara, Turcia. Cel putin 97 de persoane au fost ucise si 246 ranite, in doua explozii produse langa gara centrala din Ankara, in timp ce numeroase persoane se adunasera in Piata Sihhiye pentru a participa la un miting pentru incetarea conflictului dintre organizatia terorista PKK si statul turc.

Atentatul nu a fost revendicat inca de nicio grupare terorista, insa autoritatile considera Statul Islamic principalul suspect. Atacul din 10 octombrie este considerat unul dintre cele mai sangeroase atentate din Turcia din ultimii 30 de ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri