Justin Trudeau, noul premier liberal canadian, a carui numire in functie marcheaza sfarsitul unei guvernari conservatoare timp de aproape un deceniu in statul nord-american, a fost intrebat miercuri de ce a ales sa numeasca un cabinet, in care sa existe un numar de egal de barbati si femei. "Pentru ca este 2015!", a spus Justin trudeau, ridicand din umeri.

Justin Trudeau, liderul Partidului Liberal din Canada, are un cabinet format din 30 de ministri, impartit in mod egal intre barbati si femei. Intre acestia, cabinetul include, de asemenea, un Sikh, un tetraplegic, un fost refugiat afgan, imigranti, aborigeni, reprezentanti ai minoritatilor religioase si o femeie oarba. "Este o placere incredibila pentru mine sa fiu astazi aici, pentru a a prezenta un cabinet care arata exact precum Canada", ar fi spus Justin Trudeau.

Al 23-lea premier al Canadei a generat o serie de contrverse in urma acestei decizii. Din noul guvern canadian fac parte si un executiv din privat, Bill Morneau, incepator in politica, numit ministru de finante, si un fost lider liberal, Stephane Dion, ca ministru de externe. Ministru al apararii a fost desemnat Harjit Sajjan un imigrant Sikh din India, veteran militar si fost politist.

Justin Trudeau a stabilit deja si principalele linii ale planului sau economic, care include o guvernare timp de trei cu deficite bugetare si cresterea cheltuielilor cu infrastructura, in incercarea de a stimula cresterea economica a Canadei, aflata in stagnare. Noul guvern a promis, de asemenea, in perioada electorala ca va majora taxele pentru cei mai bogati dintre canadieni si va realiza o relaxare fiscala pentru clasa de mijloc.

Stacey Newman / Shutterstock.com

Citeste si:
Master la Toronto, executiv la Electrica: Ce a "importat" din Canada?
Master la Toronto, executiv...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bode: Tarom, pierderi de 190 de milioane de lei anul acesta