Justin Trudeau, liderul Partidului Liberal din Canada, are un cabinet format din 30 de ministri, impartit in mod egal intre barbati si femei. Intre acestia, cabinetul include, de asemenea, un Sikh, un tetraplegic, un fost refugiat afgan, imigranti, aborigeni, reprezentanti ai minoritatilor religioase si o femeie oarba. "Este o placere incredibila pentru mine sa fiu astazi aici, pentru a a prezenta un cabinet care arata exact precum Canada", ar fi spus Justin Trudeau.

Al 23-lea premier al Canadei a generat o serie de contrverse in urma acestei decizii. Din noul guvern canadian fac parte si un executiv din privat, Bill Morneau, incepator in politica, numit ministru de finante, si un fost lider liberal, Stephane Dion, ca ministru de externe. Ministru al apararii a fost desemnat Harjit Sajjan un imigrant Sikh din India, veteran militar si fost politist.

Justin Trudeau a stabilit deja si principalele linii ale planului sau economic, care include o guvernare timp de trei cu deficite bugetare si cresterea cheltuielilor cu infrastructura, in incercarea de a stimula cresterea economica a Canadei, aflata in stagnare. Noul guvern a promis, de asemenea, in perioada electorala ca va majora taxele pentru cei mai bogati dintre canadieni si va realiza o relaxare fiscala pentru clasa de mijloc.

Stacey Newman / Shutterstock.com