Un oficial din cadrul Primariei Parisului a anuntat in cursul noptii 140 de morti in atentate, iar Politia a confirmat cel putin 126 de morti, precizand ca este vorba de un bilant preliminar.

Zonele vizate

Sala de concerte Bataclan - cel putin 82 de morti

Persoane cu cagule pe fete au descins vineri seara in sala de concerte Bataclan, situata in centrul Parisului, strigand "Allah Akbar" ("Mare este Allah" - sintagma folosita de adeptii Jihadului, presupusul razboi sfant islamic). Sute de persoane asistau la un concert al trupei hard rock americane Eagles of Death Metal. Nu este clar cati teroristi si cati ostatici erau in sala de concerte. Conform unor surse, teroristii s-au aruncat in aer in momentul intrarii fortelor de ordine, provocand un carnagiu printre sutele de ostatici. Alti ostatici au murit in schimburile de focuri dintre fortele speciale si alti teroristi. Cel putin 82 de persoane au fost ucise.

Arena Stade de France - patru morti

In paralel, trei teroristi s-au aruncat in aer in fata arenei sportive Stade de France, situata la periferia Parisului, unde se desfasura un meci de fotbal amical intre selectionatele Frantei si Germaniei.

Presedintele François Hollande, care asista la meci, a fost evacuat in siguranta.

Bulevardul Charonne - 18 morti

In estul Parisului, pe bulavardul Charonne, 18 persoane au fost omorate intr-un atac cu arma automata care a vizat terase si restaurante.

Citeste si:


Strada Alibert - cel putin 12 morti

In apropiere, schimburi de focuri au izbucnit intre teroristi islamisti si serviciile de securitate, cel putin 12 persoane fiind ucise.

Zona Fontaine au Roi - cinci morti

La cateva sute de metri de Clubul Bataclan, militanti islamisti au atacat un restaurant cu specific italian, omorand cel putin cinci persoane.

Bulevardul Voltaire - un mort.

Un terorist sinucigas s-a aruncat in aer in aceasta zona; nu exista date exacte despre numarul victimelor. Atentatele multiple comise la Paris, soldate cu aproximativ 140 de morti, poarta marcile retelelor teroriste Stat Islamic si Al-Qaida, care au amenintat in mai multe randuri Occidentul, in principal Statele Unite, Marea Britanie si Franta, cu atacuri.

Sursa foto: Mediafaxfoto