Cel putin 52 de morti si 150 de raniti intr-un posibil atac sinucigas din estul Pakistanului

Cel putin 52 de persoane au murit si peste 150 au fost ranite intr-un posibil atac sinucigas comis intr-un parc din orasul Lahore, estul Pakistanului, in duminica Pastelui, iar cele mai multe dintre victime sunt femei si copii, informeaza Reuters, citand reprezentanti ai serviciilor de interventie si oficiali din guvern, potrivit Mediafax.

Explozia a avut loc in apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la iesirea din parc si la cativa metri de locurile de joaca ale copiilor. Orasul Lahore se afla in statul Punjab din Pakistan.

Potrivit lui Salman Rafique, un reprezentant al Ministerului Sanatatii din statul Punjab, cel putin 52 de persoane au murit.
Bilantul anterior era de 38 de morti si peste 100 de raniti.

"Cel putin 38 de persoane au murit in explozie", a declarat Mustansar Feroz, un reprezentat al politiei locale, precizand ca majoritatea victimelor sunt femei si copii.

Potrivit lui Jam Sajjad Hussain, un purtator de cuvant al serviciilor de interventie locale, bilantul anterior era de 25 de morti. El a adaugat ca peste 100 de persoane au fost ranite, fiind transportate la mai multe spitale din oras. Oficialii serviciilor de securitate au declarat ca peste 30 de corpuri au fost aduse in mai multe spitale din oras.

Citeste si:
Masuri de securitate consolidate in SUA
Masuri de securitate...

Politia investigheaza atacul, pentru a descoperi daca a fost vorba de un atentat sinucigas sau de atac operat de la distanta printr-un dispozitiv exploziv."Nu putem spune daca a fost vorba de un atac sinucigas, dar lucrurile se vor clarifica in curand", a declarat Haider Ashraf, din cadrul operatiunilor de politie din Lahore said.

Pakistan, un stat cu o populatie de 190 de milioane de locuitori, se confrunta cu atacuri violente ale talibanilor, iar Punjab este statul pakistanez cel mai mare si mai proster din ta

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri