Hollande: Atentatele de la Paris, comise de "barbarii din Stat Islamic"

Atacurile de la Paris au fost comise de "barbari" din cadrul retelei teroriste Stat Islamic, a declarat presedintele Francois Hollande, catalogand atentatele drept "un act de razboi".

"Franta va fi nemiloasa cu barbarii din Daesh" (n.red. - acronimul arab al retelei teroriste Stat Islamic), a declarat Hollande dupa reuniunea Consiliului francez pentru apararea nationala.

"Este vorba de un act de razboi pregatit, organizat si planuit din afara Frantei", a adaugat liderul de la Paris.

"Ceea ce s-a produs ieri in Paris si in zona Saint-Denis (la periferia nordica a capitalei Frantei) este un act de razboi si, in contextul razboiului, trebuie sa luam deciziile adecvate. Asistam la un act terorist comis de Daesh (Stat Islamic) impotriva unei tari libere. Un act de o barbarie absoluta", a spus Hollande.

Reteaua terorista sunnita Stat Islamic, activa in principal in Siria si Irak, a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu aproape 130 de morti, calificandu-le "un miracol". "Atentatele comise la Paris sunt un miracol", a transmis Centrul media Al-Hayat, agentia de propaganda a retelei teroriste Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant), revendicand atacurile teroriste de la Paris.

Citeste si:
General SRI avertizeaza: Ar putea urma un atac de mari proportii
General SRI: Indiciile arata...

Centrul de propaganda terorista a anuntat ca va difuza in scurt timp o inregistrare video.

Autoritatile franceze au centralizat 128 de morti in urma atentatelor comise vineri seara la Paris, conform unui bilant provizoriu, care precizeaza ca 200 de persoane sunt ranite, 99 fiind in stare critica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri