Potrivit agentiei Dogan, Ahmet Dahmani, un cetatean belgian de origine marocana in varsta de 26 de ani, care este suspectat ca a explorat locuri din Paris pentru a fi atacate de gruparea Stat Islamic, a fost capturat vineri in districtul Manavgat, unde statea la un hotel. Politia a efectuat un raid la hotelul de cinci stele si l-a retinut pe Dahmani, potrivit Mediafax.

Politia a retinut de asemenea alti doi militanti ai gruparii Stat Islamic, Ahmet Tahir si Muhammad Verd, care ar fi urmat sa se intalneasca cu Dahmani. Cei doi ar fi intrat in Turcia cu pasapoarte false, pentru a se intalni cu Dahmani si a-l ajuta sa se intoarca in Siria. Cei trei barbati au fost plasati in arest de un tribunal din Antalya.

Turcia, care are o frontiera de 900 de kilometri cu Siria, este unul dintre principalele puncte de tranzit pentru jihadistii din Europa si Africa de Nord care vor sa se alature gruparii Stat Islamic, dar si pentru cei care vor sa revina. Cel putin doi dintre autorii atentatelor de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 129 de morti, ar fi trecut prin Turcia, potrivit unor oficiali.